Thursday, October 11, 2012

No static address matched networks "Cluster Network Name" . Specified static addresses: x.x.x.x

While I was working on a DAG with separate MAPI and Replication Networks whenever I  make any changes to DAG like running start-DatabaseAvailabilityGroup or Set-DatabaseAvailabilityGroup I get the following warning message:

"No static address matched networks "Cluster Network". Specified static addresses: x.x.x.x".

The Cluster Network was the Replication Network whose subnet is different than that of the DAG IP addresses.


Seems that Exchange wanted to utilize this network for MAPI traffic. Although When I run the command get-DatabaseAvailabilityGroupNetwork I find that MAPIEnabled is false on the replication network.

when I compared the cluster networks of this DAG with another healthy DAG I found that the checkbox "allow clients to connect through this network" was checked.

when I uncheck it, it gets checked by itself again  !.

The reason was that one of the DAG members had the "register this connection's address in dns" checkbox checked.

After unchecking this check box, the "allow clients to connect through this network"  checkbox was unchecked by itself and the warning message went away!

MAPI makes me Happy :)

2 comments:

Cindy Dy said...

Thank you for this post. Keep it up. Hope to read more post from you guys.

Vicky
www.gofastek.com

Leslie Lim said...

Thank you for posting some kind of information. It was really helpful since I am doing some research now.

www.imarksweb.org